П`ятниця, 29.03.2024, 04:20
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Новосільський ОСНВК

Block title
Меню сайту
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Урядова гаряча лін
 Урядова
Державна служба як
 Державна служба якості освіти України
.
.
МОНМС
ТОКІППО
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15
Головна » Архів матеріалів

24 жовтня - Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй. Про те , що має робити цей орган для врегулювання військових конфліктів, історію створення розповіла вихователь Марія Жуковська під час виховної бесіди для дев'ятикласників.

Сьогодні для України дуже важлива співпраця, підтримка та посередництво міжнародних організацій у врегулюванні воєнного конфлікту.

... Читати далі »

Переглядів: 28 | Додав: scool | Дата: 26.10.2023 | Коментарі (0)

Відповідно до листа Міністерства цифрової трансформації України

від 28.06.2023 № 1/06-6-7105, з метою цифрового розвитку області та

підвищення рівня обізнаності батьків і дітей у сфері кібербезпеки, в рамках

проведення просвітницької компанії ,,Місяць кібербезпеки”, просимо посприяти

у проходженні освітніх серіалів:

,,Безпека дітей в інтернеті для батьків” за посиланням:

https://osvita.diia.gov.ua/.../serial-dlya-batkiv-onlayn...

(щодо убезпечення дітей від шкідливого контенту, цькування, суїцидальних

інтернет-спілок та сексуальної експлуатації в інтернеті);

,,Обережно! Кібершахраї” за посиланням:

... Читати далі »

Переглядів: 30 | Додав: scool | Дата: 24.10.2023 | Коментарі (0)

З початку повномасштабної війни ризик потрапляння українських громадян у ситуацію торгівлі людьми значно зріс, бо не те, що тисячі , мільйони мігрували закордон. Багатьох окупанти насильно вивезли до Росії.

18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми. " Діти - не товар" - тема бесіди з елементами тренінгу, яку провела вихователь Володимира Войціховська для учнів 5 класу. Дуже важливо, щоб діти знали, як убезпечити себе, як треба поводитись, щоб не стати жертвами, куди звернутись в разі потрапляння в скрутне становище.

... Читати далі »

Переглядів: 36 | Додав: scool | Дата: 24.10.2023 | Коментарі (0)

Тож сьогодні конкурс!

Свято нині!

Сьогодні все козацтво тут як тут!

І в нас у школі радість лине,

Бо свято свій народжує статут!

Козацтву належить особливе місце в історії України та в історичній пам'яті українського народу. Ми нащадки прадідів великих, гідно продовжуємо український рід. Нехай оживе славна сторінка історії України. Ми сьогодні ще раз усвідомимо суть і значення козаків в героїчній боротьбі нашого народу за власну державу. Ми дедалі частіше звертаємось до наших витоків, рідної мови, історії нашої країни, прислів'їв, приказок.

От і в нашій школі відбулося свято у 4 групі " Ми нащадки козаків". Яке провели вихователі Сіреджук Л. Г., Мацькевич О. О.

Отаманом цього свята був вчитель Шкільняк В. С.

Козацьке життя -це слово і пісня, і танець. Вихованці виконували українські пісні: "Моя молитва", " Ой у лузі червона калина", " Ми маленькі козачата", " Ми нащад ... Читати далі »

Переглядів: 32 | Додав: scool | Дата: 24.10.2023 | Коментарі (0)

Міцна і єдина козацька родина,

Бо має і крону, й коріння.

Козацькому роду нема переводу –

Його ми нове покоління!

У школі нашій пройшла конкурсно - розважальна програма " Козацькому роду - нема переводу".

Цю програму підготували педагог - організатор Шупа О. О., заступник директора з виховної роботи Оліх О. О. та вчитель музичного мистецтва Оліх Т. Б.

Вони розширили та узагальнили знання учнів про козаків;

формували пізнавальний інтерес до українського козацтва та української армії;

виховували доброзичливе ставлення до своїх пращурів, народної пісні, зміцнили почуття патріотизму, виховували в дітей любов до рідного краю, бажання бути гідними синами України, прагнути стати сильними, здоровими, розумними.

На святі ми згадали наших пращурів, народні прислів'я та пісні, дотепні українські жарти і веселі танці.

Класні керівники із учнями виготовляли емблеми, вчили девіз і назву загону, а в ... Читати далі »

Переглядів: 33 | Додав: scool | Дата: 23.10.2023 | Коментарі (0)

Здоров'я для людини - одне з основних цінностей. Тож виховні години, які провели наші вчителі і вихователі " Ми за здорове харчування " не випадково.

Саме прислів'я говорить : "Хто до ста років хоче прожити, той правильно їсти повинен уміти".

Вчителі і вихователі нашої школи виховували в учнів потребу в здоровому способі життя, виформовували відразу до поганих звичок, навчали відповідально ставитись до свого здоров'я, допомагали усвідомлювати дітям , що здоровий спосіб життя - запорука нашого щасливого довголіття.

Як висновок, можна сказати, що треба бути відповідальним за своє здоров'я з молодих літ, зміцнювати і примножувати його!

Не розтринькуйте даремно цей безцінний скарб, дарований вам, Природою і вашими предками. Ваше здоров'я значною мірою залежить від кожного з вас. Бережіть своє здоров'я.

 

 

... Читати далі »

Переглядів: 35 | Додав: scool | Дата: 16.10.2023 | Коментарі (0)

Колись, ще у сиву давнину, дороги були зовсім не такі, як сьогодні. Вони були витоптані ногами людей і більше нагадували широкі стежки, що слугували шляхами сполучення і засобом пересування з одного місця в інше. Кожна така дорога вела до осель, де жили люди. Згодом люди зрозуміли, що рівна дорога краща, ніж з горбами та ямами, бо по ній легше пересуватися. Тому почали вирівнювати стежки, що ними часто ходили дорослі та діти. Так з’явилися перші дороги. А коли люди приручили коней, винайшли колесо та зробили підводи, щоб їздити на них і вантажі возити, то дороги стали першою необхідністю. Тоді люди зрозуміли, що дорога потрібна рівна і тверда, щоб її не розмивали дощі, а отже, і не ламалися колеса. Згодом вони почали прокладати дороги з твердим покриттям, тобто з каменю, щоб їздити по них було безпечно, щоб не перекинутися самим і не перекинути вантаж. По таких дорогах їхали кіньми, йшли пішки люди. На них не було жодної розмітки і призначалися вони для всіх одразу. Перші доро ... Читати далі »

Переглядів: 33 | Додав: scool | Дата: 16.10.2023 | Коментарі (0)

Значення книги в наші дні надзвичайно велике. Книги розповідають нам про історію нашої держави, про життя народів різних країн, про видатних учених і мандрівників, досягнення науки і техніки, далекі планети, рослини і тварин, які оточують нас і яких ми не бачили.

Книга вчить нас розуміти, цінувати працю дорослих, допомагає обрати шлях у житті. У багатьох відомих людей у житті були книги, що вони любили понад усе. Герої цих книг надавали їм сили, натхнення, допомагали виховувати волю, формували характер справжньої людини.

Книжки — як люди: народжуються, живуть, старіють і навіть помирають. Для хворих людей є поліклініки, лікарні, санаторії. Для хворих книг також є спеціальні лікарні. Тільки називаються вони інакше: палітурними і реставраційними майстернями. А в першій групі, у бібліотеці, працює «Книжкова лікарня». У ній лікують хворі книги.

Однак усі лікарі знають: будь-яку хворобу легше попередити, ніж лікувати. І радять берегти здоров&rsqu ... Читати далі »

Переглядів: 34 | Додав: scool | Дата: 16.10.2023 | Коментарі (0)

Доброта та милосердя – завжди були пріоритетами українців. Поруч з нами живуть беззахисні тварини. Вони свійські, домашні, дикі, безпритульні. Багато хто називає тварин нашими меншими братами. Звичайно ж, якщо врахувати той факт, що тварини в чомусь іноді можуть бути більш кмітливі, ніж ми, або ж для них навколишнє середовище більш зрозуміле, ніж нам, то їх можна було б назвати нашими старшими братами.

Всесвітній день тварин відзначається щороку 4 жовтня - це привід не тільки згадати про домашніх улюбленців та диких особин, а й замислитися про екологічну ситуацію у всьому світі. Адже через зміни клімату, вирубку лісів не тільки гинуть представники фауни, а й зникають цілі види.

Вихователь 5 групи Хомик Г. Г. провела із вихованцями бесіду: "Даруй тепло свого серця".

... Читати далі »

Переглядів: 35 | Додав: scool | Дата: 16.10.2023 | Коментарі (0)

В недільний день до нас прийшов наш випускник, а сьогодні наш Захисник Підданюк Юра.

Він розповів нашим вихованцям про те, що українські воїни щодня героїчно захищають рідну землю від російських окупантів.

Вони гідно продовжують справу своїх славних попередників – борців за волю України.

Він приніс із собою прапор військової частини, де він служить з підписами його побратимів.

Наші учні подякували Юрі і всім воїнам, за захист нашої України, за нас. Листи, які виготовляли з класними керівниками, а також в подяку вихованці розписали червоно – чорний прапор словами – підтримки передали Юрію, де після відпустки Захисник передасть хлопцям у своїй частині.

Нехай життя наших захисників стане вічним прикладом мужності та відваги, прикладом терпіння та героїзму.

Рідна мати Україно,

Чуєш, пісня лине,

Твоя слава, твоя воля

Повік не загине!!!

... Читати далі »

Переглядів: 32 | Додав: scool | Дата: 16.10.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 68 69 »