Понеділок, 20.05.2024, 20:57
Вітаю Вас Гість | Реєстрація | Вхід

Новосільський ОСНВК

Block title
Меню сайту
Вхід на сайт
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Урядова гаряча лін
 Урядова
Державна служба як
 Державна служба якості освіти України
.
.
МОНМС
ТОКІППО
Архів записів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 15
Головна » Архів матеріалів

«Твори добро, допомагай, а нагород не вимагай !» - Гасло дитячого волонтерського загону «Милосердя», який був створений ще у 2015 році в нашій школі .Учні прибирали могили воїнів УПА і ІІ Світової війни, писали листи захисникам, виготовляли обереги для солдат, які з 2014 року обороняли наші кордони та стримували ворога на сході України. І зараз наші юні волонтери працюють разом із вчителями та вихователями, щоб підтримати наших захисників. До допомоги ЗСУ також долучаються інші працівники школи та мешканці нашого та сусідніх сіл.

... Читати далі »

Переглядів: 68 | Додав: scool | Дата: 20.02.2023 | Коментарі (0)

Сила народу – у єдності помислів, душ і сердець.

Століттями ми єднаємося , щоб мати право вільно жити на своїй Богом даній землі, плекати мову дідів і прадідів, молитися у своїй церкві, примножувати здобутки діячів української культури, передавати у спадок дітям традиції рідного народу, котрий від сотворіння сіяв пшеницю, випікав хліб, ткав, вишивав, гончарював, малював, оспівував красу і велич Дніпра і Бугу, Карпат і Чорного моря, щедрість ланів і звитягу хліборобів-воїнів. Особливо ми єднаємося з 2014 року та боремося за своє існування, за територіальну цілісність країни, її суверенітет, за свободу і незалежність з оскаженілим агресором — москвою, котра століттями нищила все українське і самих українців, запекло воювала проти нашої ідентичності, мови, звичаїв і традицій.

... Читати далі »

Переглядів: 70 | Додав: scool | Дата: 20.02.2023 | Коментарі (0)

Сьогодні єдність – це наша потужна зброя. Бо люди, прості люди, які жертвували собою, зупинили агресора. Люди, прості люди, допомагали і допомагають захисникам. Зараз, як ніколи, маємо стояти пліч-о-пліч і не дати ворогу здолати незламний дух і волю незалежної нації. Ми маємо пам'ятати, що держава – це не тільки територія. Сила нашої країни –– в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей. У День єднання ми говоримо нашим учням і хочемо сказати всьому світові, а головне –– одне одному: МИ –– разом! Ми –– єдині!». Вихователі нашої школи провели виховні бесіди до Дня єднання України. Сучасне покоління має знати , що це за день, ідею свята і розуміти , що у єдності сила нашого народу !

... Читати далі »

Переглядів: 67 | Додав: scool | Дата: 20.02.2023 | Коментарі (0)

14 лютого у світі відзначають День Святого Валентина. Це одне із наймолодших свят в Україні. Зазвичай, його люблять і дорослі, і діти. Вітаннями обмінюються на лише закохані, а й серед членів родини. Цього року День Святого Валентина припав на воєнний час. А війна вносить свої поправки в усі свята, традиції ,привітання і подарунки. Ми модернізували традиційні «валентинки», щоб вони могли зігрівати нашу справжню любов — бійців ЗСУ на передовій.

... Читати далі »

Переглядів: 72 | Додав: scool | Дата: 20.02.2023 | Коментарі (0)

Казки є важливим виховним засобом, протягом століть виробленим і перевіреним народом. Діти і казка нероздільні, вони створені одне для одного і тому, знайомство з казкою, яка вчить товаришувати та допомагати один одному, є дуже корисним. Дружба не може бути без добрих справ! А добро – це те, що робить людину людиною! А якщо поєднати ці дві якості разом, то можна зробити світ трохи краще, хоча б вже просто не роблячи зла.

... Читати далі »

Переглядів: 82 | Додав: scool | Дата: 20.02.2023 | Коментарі (0)

105 років тому під Крутами кількасот українських добровольців , ще зовсім юних студентів, стримали наступ в рази переважаючих сил більшовиків, що дало змогу УНР виграти кілька днів для перемовин з країнами Четвертого союзу, і укласти Берестейський мирний договір. Сьогоднішнє покоління українських юнаків, яке протистоїть новій навалі зі Сходу, не зганьбило славу крутянців, а вписало свої імена в історію України поруч з іменами юних героїв сторічної давнини. Ми згадуємо молодих відважних воїнів, які віддали своє життя і віддають зараз. Вічна слава Героям Крут! Слава ЗСУ! Слава Україні!

... Читати далі »

Переглядів: 68 | Додав: scool | Дата: 20.02.2023 | Коментарі (0)

Нещодавно ми отримали подарунки і гарне привітанням з Польщі. Подарунки, які заставили нас посміхнутися та згадати людей, які за 18 днів стали для нас і наших учнів дуже близькими, яких ми ніколи не забудемо , яких ми згадуємо у повсякденному житті, які зустріли нас дуже тепло і з великим розумінням, прощання з якими було із сльозами і яких ми чекаємо у гості , коли настане мир!

Влітку 14 учнів нашої школи стали учасниками проекту «Всі діти наші», ініціатором якого був староста Ольштинського воєводства та Ольштинсько – Гданська єпархія грекокатолицької церкви у Польщі . Діти разом із трьома вчителями перебували на відпочинку у громадському спеціальному католицькому навчально-виховному центрі села Крузи Вармінсько – Мазурського воєводства. Програма перебування була дуже багатою на поїздки та різноманітні заходи. Ми подорожували багатьма містами воєводства, милувалися прекрасною природою краю, кожного дня для учнів організовувались різні майстер - класи ... Читати далі »

Переглядів: 73 | Додав: scool | Дата: 05.02.2023 | Коментарі (0)

Проголошення Соборності УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року – історичний акт об’єднання українських земель в одній державі. Сьогодні Україна відновлює соборність , бо бореться з російським агресором. Соборність – це територіальна цілісність держави. Сьогодні Соборність для України – деокупація всіх територій України, захоплених ворогом, відновлення єдності із Донеччиною, Луганщиною та Кримом.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо для ПЕРЕМОГИ, боремося із окупантами, відстоюємо свою соборність і волю заради власної держави.

Радянська та російська пропаганда завжди нав’язували нам переконання, що українці діляться на “східняків” і “западенців”. Проте в сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі.

Наші учні знають, що сьогодні ... Читати далі »

Переглядів: 66 | Додав: scool | Дата: 05.02.2023 | Коментарі (0)

Шановні наші учні, батьки, працівники школи, друзі, знайомі, волонтери, люди, які просто пам'ятають про наших дітей! Цей страшний 2022 рік вже крокує у минуле! Він був тяжким практично для всіх нас та приніс нам багато горя, розчарувань, розлук, втрат, руйнувань і лиха. Проте , і навчив нас багато. Насамперед того, що матеріальне має мізерне значення, бо в одну мить воно може перетворитися у купу попелу або поміститися у невеликий рюкзачок. А велике значення мають родина, дружба, любов, співчуття, Бог та Україна!

Дякуємо усім добрим людям, які протягом цього року не забували про наших дітей, приїжджали із гостинцями концертами та добрими словами або запрошували до себе !

Нехай прийдешній 2023 рік буде роком лише щасливих новин!

Буде переможним роком для України!

Хай воз'єднаються родини і щастя повернеться у домівки!

Здоров'я міцного, Божої ласки, ПЕРЕМОГИ !!!!!!!!!!

... Читати далі »

Переглядів: 82 | Додав: scool | Дата: 31.12.2022 | Коментарі (0)

Святий Вечір чи Свят-Вечір або ж Надвечір'я Різдва Христового.

Цей день – один із найбільш шанованих днів для всіх християн ,одне з найважливіших родинних свят, коли уся сім’я збирається за одним столом. Та це не тільки можливість зібратися всією родиною, а й зробити щось хороше і корисне для тих, кому пощастило менше. Тільки так можна жити по-справжньому духом Різдва і передавати його нашим дітям. От і ми зібралися, щоб прославити народження Ісуса Христа.

Різдвяна Зірка. Вертеп. Коляда. Молитва. Кутя. Святковий стіл для дітей, які зараз перебувають у школі.

Ми маємо привчати наших дітей до традицій та культури українського народу : співати колядки ,одягати українське вбрання, готувати на вечерю пісні страви . Чи приживеться ця традиція у дитини, чи ні – невідомо, але пам'ять про дитинство і про спільні свята у неї залишиться назавжди, і тільки гарна!

На жаль, багато українців цього року не зможуть святкувати Свят- Вечір вдом ... Читати далі »

Переглядів: 81 | Додав: scool | Дата: 28.12.2022 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 68 69 »